Laddar…

Sveriges Självständiga Järvägsföreningar

Styrelse

Här följer en lättare presentation av styrelsen.Möten sker efter kallelse, och hålls normalt sex gånger per år, sista söndagen varannan månad. Vi är väldigt öppna för att adjungera dig som är intresserad av att lyssna på vad styrelsen gör. För kontakt med enskilda styrelseledamöter hänvisar vi till vår kontaktsida.

Styrelse 2016 – 2017

Ordförande: Åke “Bovan” Persson

Åke har det högsta ansvaret i föreningen och är den ni ska vända er till för idéer och för att uppdatera föreningen om lokala spörsmål, händelser, uppdateringar och så vidare. Arbetade tidigare på SSAB utanför Nyköping, men är sedan många år pensionär och bosatt i Småland. Tidigare medlem i Skåne-smålands järnvägsförening.

Webmaster & Ledamot: Mats Brolke

Mats är vår fantastiska Webmaster och en lokfetischist av rang, där intresset ligger långt tillbaka i släkten. Mats farfar Skaine var rallare i Norrland och jobbade bland annat med Jockmocks-jocke när tiden begav sig. Farfar Skaine var också med och arbetade på Frykstabanan. Till vardags arbetar Mats med hemsidor på nätet från sitt hus i Vetlanda och därför passar rollen som Webmaster för SSJF bra.

Ledamot: Gustav Johansson

Gustav har varit tågintresserad så länge han kan minnas, och ville efter ett medelfristigt ideellt engagemang göra något extra för historien. Lösningen blev att engagera sig med SSJF, där han nu sitter i styrelsen. Som  ledamot har han valt att särskilt engegera sig gentemot våra kontakter med medlemmarna, som han sköter till punkt och pricka och efter alla konstens regler. Till vardags arbetar han som skiftledare på Skillingaryds mekaniska.

Ledamot: Mikael Knekt

Mikael “Micko” Knekt är en gammal barndomsvän till Åke Bovan, och är utbildad flygmekaniker. Det mekaniska intresset grundades i tidigare år, och han har ägt det mesta i motorväg. Inte konstigt att man vill ha större saker när man blir äldre brukar han skrattande påpeka. Det största han har arbetat på i flygväg är en Boeing 747. Gift med vår härligt positiva kassörska Anna-Maria. Från Älmhult ursprungligen, men numera boende strax utanför Jönköping i Bankeryd.

Ledamot: Johan Rubin

Johan Rubin är den skånska pågen med det glada leendet och den sköna sången. Sysslar vid sidan av sitt tågintresse också med Körsång och Speedway. Är stark förespråkare av smaljärnvägen förträfflighet och styrka. Är bosatt i Smålandsstenar där han arbetar på det välkända fiket Bernts.

Kassör: Anna-Maria Knekt

Anna-Maria håller ordning på föreningens kassaflöde och sitter också i kansliet. Det är hon som kommer att svara i telefon om du väljer detta kontaktsätt. Är en jävel på att brygga öl och hugga ved om hon får säga det själv. Jobbar annars med trafik, som trafiklärare på Bankeryds trafikskola.

 

Årsmöte 2017

Är preliminärt satt till 2017-08-16, och sker i Föreningens lokaler. Kräfter kommer inte konsumeras på detta möte vilket vi har gjort förut, men det bjuds på lättare förtäring.

Nya styrelseledamöter utses, Vill du ställa upp sker anmälan till ordförande Åke. Övriga punkter på dagordningen anslås senare, och skickas också över epost.

Leave a Reply